Wegens tijdgebrek is het lastiger gebleken dan verwacht om deze website up-to-date te houden. Daarom zijn we overgestapt op een snellere en toegankelijkere manier om onze vorderingen ad-hoc te kunnen delen, namelijk via een Facebookpagina! Ga daarom naar
www.facebook.com/restauratievoorstraatdordrecht, klik op  vind ik leuk” en mis niets!

In de toekomst, in ieder geval na de verhuizing, zullen we deze website overigens zeker nog compleet maken.

Sinds december 2004 houden wij ons bezig met het restaureren en verbouwen van een enorm groot en enorm vervallen rijksmonument aan de Voorstraat te Dordrecht met als doel het overgrote deel uiteindelijk zelf te gaan bewonen (wij wonen nu in een portocabin die half binnen en half buiten het pand staat) en op de begane grond een deel te verhuren aan een winkel of bedrijf. Inmiddels heeft zich hier Stijl Architectuur gevestigd, het architectenbureau van mijn man Emiel Visser.

Om iedereen beter op de hoogte te kunnen houden van de vorderingen en uitgebreide achtergrondinfo te kunnen verschaffen aan iedereen die interesse heeft in dergelijke projecten, hebben we deze website gebouwd.

Onder “Dagboek” vind je waar het allemaal om draait: de restauratie van maand tot maand vanaf december 2004, met teksten en foto’s die in een pop-up uitvergroot worden door erop te klikken. De maanden die niet doorlinken (niet onderstreept), zijn nog in de maak. Omdat we jullie op de hoogte willen houden van de meest recente ontwikkelingen en niet alleen maar steeds oude maanden willen uploaden tot we “bij” zijn, zit er nog een gat in de tijd die we stukje bij beetje invullen. Kom dus regelmatig terug om de toegevoegde maanden te bekijken!

Gebruikte technieken, apparatuur en materialen linken door naar de pagina “Wat&Hoe”, waar de technische zaken uitgelegd worden (nog in de maak).

Onder “Het pand” vind je informatie over de locatie van ons pand en een stukje geschiedenis ervan. De geschiedenis zal nog worden aangevuld met bevindingen uit het stadsarchief, maar dat zal pas gebeuren als we het pand daadwerkelijk bewonen (nog in de maak).

Onder “Links” tref je websites aan die betrekking hebben op ons of ons project, zoals bijvoorbeeld Monumentenzorg.

Onder “Wie zijn wij” stellen wij onszelf voor, vertellen we hoe we aan dit pand gekomen zijn en waarom we zo’n omvangrijk project zijn begonnen.

Via “Contact” kan je je vragen, opmerkingen e.d. bij ons kwijt.

Veel lees- en kijkplezier gewenst!

Samantha & Emiel Visser