JUNI 2011

Na alle belevenissen van vorige maand wilden we wel weer aan de slag! Dat lukte ook wel, al was het niet op de plek waar we wilden... De keet eiste opeens nogal wat aandacht en tijd op... Eerst begaf het toch al gammele keukenblokje het. Het blad boog al door en de toplaag liet aan de randen los waaronder de boel opbolde door het vocht. Dat het blokje binnen afzienbare tijd vervangen moest worden, was dus al langer duidelijk. Maar nu vielen er letterlijk onderdelen vanaf dus wachten kon niet meer... We hebben een simpel bouwmarktblokje gekocht waar we nog wel zelf de wasbak uit moesten zagen. De wasbak is nog de oude, die kan namelijk nog wel even mee. Klinkt allemaal simpel, maar de constructie van de keet verbaast ons elke keer weer als iets van z’n plek af moet. Dus we moesten e.e.a. aan het standaard blokje flink customizen. Maar goed, dat lukte allemaal!

oude doucheDan nu verder in het pand? Nee, het werd nog gekker: opeens gaf de douche het ook op. De kitnaden waren al langer nieuwe doucheniet goed meer, maar nu lag er echt steeds teveel water achter en er ontstonden smerige roestsporen op de achterwand. Tja, de leidingen liepen VOOR de achterwand langs... Zie de foto links. Het slopen van de douchecel leverde echt verbazende taferelen op. De wanden bleken gewoon meubelplaat te zijn! Dat die douche het nog zo lang volgehouden heeft, mag dus een wonder heten. Het houten frame onder de douchebak vertoonde houtrot. De hele constructie van de douchecel moest uiteindelijk opnieuw gemaakt worden.
Tja, als je dan toch bezig bent, kan je het maar beter gelijk goed doen, zie rechts! Alleen de douchebak en de deur zijn gebleven. We hebben een restpartij fraaie tegels op de kop getikt, nisjes gemaakt in de achterwand (waar de leidingen nu zoals het hoort ACHTER zitten) voor onze flesjes en een heerlijke mengkraan aangebracht met goede douchekop  i.p.v. zo’n fluctuerend straaltje uit een oud klein plastic douchekopje! Het was meteen een goede “droogoefening” voor onze flinke badkamer in het pand, daar komt het werkend krijgen van het prachtige ontwerp dus vast ook wel goed!

Dit alles kostte natuurlijk de nodige tijd en als je steeds ‘s avonds de deur uit moet om bij (schoon)ouders of op de sportschool te douchen, doe je verder niet veel meer...

Maar goed, alles doet het weer en nu naar volle tevredenheid, dus in juli zal ik eindelijk weer een echte klusupdate kunnen maken!