OKTOBER 2010

Deze maand gaan we heerlijk 10 dagen op vakantie naar hotel Hillside Su in Antalya, Turkije! Even heerlijk bijkomen in luxe...

houtstellageMaar voor vertrek hebben we eerst van CLS-en de stellage voor het hout getimmerd waar ik het vorige maand over had. Het is een enorm gevaarte geworden! Maar hier gaat alles straks wel in passen. Op deze foto zie je er al een partij meranti glaslatten in liggen.


Ewaszuilenn dan iets om extra trots op te zijn in dit project: de waszuilen in de badkamer! We zochten mooie zuilen, maar konden niets viclose-upnden wat ons echt aansprak. Tja, dan zit er niets anders op dan zelf iets bijzonders te ontwerpen en te laten maken! En dat is precies wat Emiel heeft gedaan.

Deze bakken zijn van Staron (soort Corian) gemaakt, een composiet materiaal dat d.m.v. hitte vervormd kan worden tot alle mogelijke vormen. Wastafels van andere materialen hebben doorgaans alleen afgeronde randen, maar Staron kan superstrakke randen hebben zoals je ziet!

Het water zal door een nog te plaatsen lange kraan uit het plafond komen (op de foto hier rechtsboven zie je het hendeltje op de bak zelf), en dan weglopen in een vrijwel onzichtbare spleet links van het aflopende middendeel. We zullen de watertoevoer enigszins limiteren, maar mocht het water toch over de rand rechts stromen, zit daar beneden ook nog een spleet waardoor het kan weglopen.
Die rand rechts is niet zomaar voor de sier, daar kan een handdoekje overheen hangen!
De fabrikant, Mooch, is zo enthousiast over het ontwerp dat ze dit ontwerp in productie gaan nemen! Is dat even leuk...

relieftegelDan nog even een paar fotoís met de omliggende tegels erbij. De reliŽftegel die links op de grond ligt, komtmet tegels zoals op de rechter foto op de sauna te zitten. De hele sauna wordt ermee bekleed, inlcusief het muurtje dat doorloopt naar de slaapkamer. Deze tegel zag ik in een architectuurblad en ik was er meteen weg van... We hebben deze Spaanse tegels in BelgiŽ moeten halen, want in Nederland zijn ze (nog) niet te krijgen! Hetzelfde geldt voor de tegel die op de vloer van het podium komt, hij lijkt op de foto vlak, maar er zit een soort streepje in. Heel mooi!

Zo, nu lekker uitrusten in de zon...